Wil je een nieuwe online marketing tool leren kennen?

Kleine ondernemingen zijn in België nog niet mee met de digitale trein en hinken achter op de ondernemende buren.  Dat konden we de afgelopen dagen in talrijke media lezen en horen.  Dat daar wat van aan is, merk ik regelmatig bij sommigen van mijn klanten.  Het ontbreekt hen vaak aan tijd en soms interesse om zich in de digitale wereld te verdiepen.  De focus ligt helemaal op hun vakgebied waarin ze dan ook uitblinken (Oei, ben ik nu aan het mouw vegen?  Neen, ik meen het hoor, ik heb fantastische klanten!).

"Waarom zou ik online aanwezig moeten zijn wanneer mijn business 'offline' zo goed draait?" is een vraag die een klant onlangs stelde toen we het over dit onderwerp hadden.  Ja, daar zit iets in.  Nochtans biedt de digitale wereld ontzettend veel mogelijkheden om een bedrijf te verrijken, een ruimere doelgroep aan te spreken of simpelweg de banden met de bestaande klanten nauwer aan te halen.

Het vraagt natuurlijk wat inspanning om hedendaagse software en platformen te leren kennen.  Als virtuele assistente plan ik dan ook regelmatig tijd in om nieuwe pakketten te onderzoeken die mijn klanten kunnen ondersteunen in hun business.

En vandaag is dat WebinarGeek, een nieuwe software waarmee je webinars (= online presentaties) kan organiseren. Ontworpen door drie vlotte Nederlandse geeks: Remco, Mark en Bob.  Hier zie je ze in beeld: webinargeek-company.

Tijdens enkele contacten met Remco kom ik te weten dat ze zich vooral richten tot kleine ondernemers die openstaan voor nieuwe dingen en niet bang zijn om online te gaan. Aha!  Dus heb ik gespeeld met WebinarGeek en enkele plus- en minpunten opgelijst.  Daarbij hield ik mijn ervaringen met GoToWebinar, een andere webinarsoftware, in het achterhoofd.  Dit waren mijn bedenkingen:

Waouw!:

  • De software is in het Nederlands beschikbaar wat toch wel altijd leuker is.
  • De prijs is in overeenstemming met de startup fase waarin WebinarGeek zich bevindt en momenteel is het zelfs mogelijk om een levenslange licentie aan te kopen voor een prijsje van 395€.  De huidige huurprijs per maand is merkelijk lager dan bij GoToWebinar.
  • Omdat de software gebruik maakt van Google Hangouts on Air is het aantal gebruikers onbeperkt.
  • Een handige webinar wizzard loodst je doorheen het aanmaken van een webinar zodat je niets vergeet.
  • Er zijn leuke aanpassingen mogelijk aan je eigen huisstijl bv. bij de registratiepagina van je webinar.

Mmwaaa...:

  • Deze applicatie is gebouwd rond Google Hangouts on Air (HoA).  Dit betekent dat je een Google account moet hebben, gelinkt met een YouTube kanaal om een webinar te kunnen organiseren.  Dat zijn dus enkele te nemen hordes.  Een goede kennis van Google HoA is een troef als gebruiker.
  • Voorlopig is een webinar sowieso openbaar.  Je volgers van Google+ en YouTube kunnen dus automatisch meevolgen. Er wordt ook automatisch een opname gemaakt die meteen op YouTube wordt geplaatst.  Toekomstige ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat een webinar wel privé kan aangemaakt worden maar voorlopig is dit dus nog niet het geval.  Een oplossing die de geeks hiervoor aanreiken, is om een extra Google account aan te maken, exclusief voor webinars.
  • Er is een vertraging van 30 seconden tussen hetgeen je zegt en wat je kijkers horen. Dit komt de interactie volgens mij niet ten goede.

Conclusie:

De manier waarop deze 3 ondernemers hun applicatie hebben ontwikkeld is knap en veelbelovend. De link met Google Hangouts on Air was een goed idee maar kan een drempel zijn voor minder bedreven Google gebruikers.  Later dit jaar zal er een nieuwe versie uitgebracht worden zonder Google HoA.  To be continued dus... Ik wens Remco, Mark en Bob alleszins veel succes toe en ga verdere ontwikkelingen blijven opvolgen!

Wens je ook WebinarGeek te leren kennen, surf dan naar www.webinargeek.com