Een snelle transfer van bestanden, word jij er ook zo blij van?

Vind jij het ook zo leuk om klanten blij te maken met zaken die voor jou vanzelfsprekend zijn?  Ik alleszins wel.  Net zoals ik deze week mateloos blij was met een frisse knipbeurt van mijn tuin.  Mijn lieve en handige echtgenoot die normaal gezien de tuinman des huizes is, is al enkele weken buiten strijd na een zeilongelukje en gezien ik best niet met een snoeischaar in de buurt kom van groene, levende dingen, had ik via een zoekertje een student landschapsarchitectuur ingeschakeld. 

grotebestanden.jpg

Een stille jongen met een duidelijke liefde voor hagen en struiken stond stipt op tijd voor de deur met allerlei indrukwekkende tools in de aanslag.  In een mum van tijd toverde hij ons oerwoud om in een netjes geschoren tuintje met rechte hagen.  En daar kan ik dan uren genietend naar kijken... Naar de tuin, hé, of wat dacht je?  Vol bewondering dat wat voor mij een helse, vervelende maar noodzakelijke karwei is, door een man met groene vingers zo snel en mooi kan uitgevoerd worden alsof het niets is.  Geweldig toch dat we zo allemaal ons eigenste pakketje aan talenten hebben meegekregen? 

En dus, zo blij dat ik was met mijn eigen Bartel Van Riet in spe, zo blij was één van mijn klanten deze week toen ik haar een kleine tip meegaf.  Haar probleem was dat ze iemand een hoop bestanden moest doorsturen en dit per mail moeilijkheden zou geven qua bestandsgrootte.  Er bestaan hier natuurlijk heel wat oplossingen voor maar omdat het een éénmalige actie was, stelde ik voor om 'wetransfer' te gebruiken.  Een eenvoudige, snelle manier om bestanden door te sturen.  Mijn klant kende dit nog niet dus dacht ik dat het nuttig kon zijn om dit in een blog te delen voor andere mensen die dit nog niet in hun toolbox hebben.  In het onderstaande filmpje zie je hoe het werkt.  Piece of cake. Enjoy!