Ode aan Ctrl Z

Ik ben een fan van Ctrl Z.  Voor de mensen die deze shortcut niet zouden kennen (nee, ik noem geen namen) Ctrl Z = de toetsencombinatie waarmee je je laatste bewerking in heel wat software ongedaan kan maken.

Heerlijk is het als je terug kan laten “verschijnselen” wat je in een onbewaakt moment van dwaasheid wegtoverde.  Je hart stond even stil… Ctrl Z… en je kan terug ademen.  Hoeveel stress is er al niet voorkomen door Ctrl Z?  Hoeveel carrières zou Ctrl Z gered hebben?  Zou het dan ook niet heerlijk zijn als we Ctrl Z ook in het echte leven ter beschikking hadden?

Oei, er net iets uitgeflapt dat er wat verkeerd uit kwam… Ctrl Z en voilà, je dendrieten krijgen een nieuwe kans om deze keer wel de juiste verbindingen te leggen.

Christine Boogaerts.png

Dat taartje was wel lekker maar ik had het beter niet opgegeten… Ctrl Z en je zondig schuldgevoel wordt weggeveegd zodat je schaamteloos kan nagenieten.

Je partner heeft net je nieuwste Zalando-aankoop ontdekt… Ctrl Z...weg rekening...en de avond kan toch nog gezellig worden.

Ja, een mens mag dromen achter zijn toetsenbord, hé… Heb ik je al verteld over Ctrl D?