En wat doe jij?

Dat is dé vraag die me het meest gesteld werd in de afgelopen maanden.  Een ondernemer is nu eenmaal een sociaal dier (er zijn uitzonderingen) en begeeft zich dus al eens op netwerkevents tussen soortgenoten.

De vraag naar wat ik doe om mijn boterhammen te kunnen kopen, werd me al gesteld door mensen tussen de 22 en 65 jaar als ik de leeftijden ruw inschat.  Ze werd meestal gesteld uit een oprecht gevoel van nieuwsgierigheid, soms met een half luisterend oor en dwalende ogen.

Ja, en dan weet je dat je zowat 30 seconden hebt om de aandacht van je gesprekspartner te capteren.  Je wil je standaardzinnetje niet aframmelen maar hem of haar met je woorden beroeren zodat ie zegt: “Oh, wat goed!  Wil je met mij samenwerken?  Kan je maandag beginnen?”.  En dit onder begeleiding van vioolmuziek en kleurrijke vlinders die in het rond vliegen.  Ja, ik hoor je al.  Haal me gerust uit mijn droom. Zo werkt het niet.  Maar zou het niet geweldig zijn als het zo makkelijk was?

Nu, als je je ondertussen nog steeds die bewuste vraag stelt, dan is hier een filmpje voor jou.  En laat die vioolmuziek maar gerust komen...