Hoe ik elke dag tijd win in mijn Outlook mailbox.

Het is een hele poos stil geweest op mijn blog.  Vorig jaar kondigde ik grote plannen aan waarvan de uitgave van mijn e-boek 'Social Media Marketing voor freelancers' de eerste stap was.  Maar ondertussen is er veel gebeurd.  Op gezondheidsvlak gingen er oranje knipperlichten branden en moest ik een keuze maken: blijven werken aan het hoog tempo waaraan ik bezig was of terugschakelen.  "Met je gezondheid kan je niet gokken" zei mijn dokter. 

Terugschakelen dus. Hoe moest dat dan?

Mijn blog op een lager pitje zetten, was hiervan een onderdeel.  En dus was het hier wat stil.

Volgen er nog blogs of niet?  Ja, vast wel.  Alleen zal het wat afhangen van de werkdruk.  En ik weet dat de regel is dat je best een constante flow aanhoudt bij het bloggen alleen is dit een duidelijk geval van nood breekt wet ...  Want we moeten onszelf toch ook alive and kicking houden, hé. :-)

Maar je kwam hier voor een tip! De tip dus waarmee je heel wat tijd kan winnen in je Outlook mailbox. In onderstaand filmpje toon ik even hoe het werkt.  Veel kijkplezier en zorg ook goed voor jezelf!

Denk jij ook aan opgeven?

"Wat zou ik zonder jou toch doen?" mailde 1 van mijn klanten me deze week nadat ik hem had geholpen met een chirurgische papieringreep.  Dat zijn van die momenten waarop ik het warm krijg.  Diezelfde dag las ik tijdens het bladeren in een magazine voor zelfstandige ondernemers de volgende kop: "1 op 3 zelfstandigen overweegt te stoppen door administratieve lasten."  En daar word ik dan weer stil van ...

Hoe erg is het als jou de goesting om te ondernemen ontnomen wordt door een niet meer te overziene berg papier?  Erg toch?  Zolang je nog geen personeel in dienst hebt of geen vennootschap hebt, valt het allemaal wel mee.  Maar ik zag het o.a. gebeuren bij klanten die overgingen tot een eerste aanwerving.  Plots word je gebombardeerd tot werkgever en moet je je houden aan 101 regels waar papieren mee gemoeid zijn.  Of je nu CEO bent van een groot bedrijf met een hele HR-dienst en Management Assistants die de zaken voor jou regelen of zaakvoerder bent met 1 man en een paardenkop personeel.  Voor veel regels wordt er daar weinig of geen onderscheid in gemaakt.

De meeste ondernemers houden ook niet van papierwerk.  Ze willen met hun vak bezig zijn, onderhandelen, verkopen, creëren, groeien.  Als ik 1 euro had gekregen voor elke ondernemer aan wie ik al gevraagd had of hij/zij subsidies aanvroeg voor opleidingen of advies en die zuchtend antwoordde: "Daar begin ik niet eens meer aan".  Meestal gevolgd door een bloedstollend verhaal over een gevecht met blokkerende software en bedragen zonder en met btw en gezoek naar juiste codes. Meestal ook zonder happy ending trouwens die verhalen. En dat voor subsidies 'op maat van de kleine ondernemer'!  Misschien herinner jij je ook nog je gevloek bij je eerste subsidie-aanvraag?

Anderzijds, laten we eerlijk in eigen boezem kijken.  Die regels zijn er met een reden gekomen.  Sommige ondernemers zouden het heel wat minder nauw nemen met het welzijn van hun personeel of de cijfers van hun omzet en winst als die wetgeving er niet zou zijn.  En misschien zouden we dan ooit ook in Griekse tragedies belanden.  Dat de balans nu wel wat overgeslagen is en administratieve vereenvoudiging nog niet echt in de Van Dale mag opgenomen worden, daar zijn we het over eens, vermoed ik.

En ondertussen?  Tja, delegeren natuurlijk.  Gun jezelf als ondernemer toch wat rust en ruimte door o.a. de papiermolen zoveel mogelijk uit te besteden aan "papierverwerkers".  En dan vermoedelijk best aan mensen die je hiervoor niet in dienst moet nemen.  Je weet wel, de kip of het ei ... Hoe je dat doet en met wie?  Lees er meer over in mijn interview met Lodi Planting, auteur van het e-boek "Virtuele assistenten - een handleiding om met VA's te werken" en vooral in zijn e-boek dat je gratis kan downloaden.

En dan ga ik je nu laten want er staat een dame aan de deur die mijn was netjes gestreken komt afleveren.  Het leven kan zo simpel zijn ...

Wil je een stappenplan om te blinken op je social media?

Heb jij als freelancer ook zo vaak het gevoel dat je uren verliest aan het uitzoeken van allerlei zaken? Van het uitpluizen van samenwerkingscontracten tot het vinden van het juiste facturatieprogramma? Of het terugvinden van instellingen die Mark Zuckerberg weer ergens binnen je Facebook pagina heeft verstopt?

Zo heb ik de afgelopen 2 jaren heel wat tijd besteed aan het uitzoeken van de vraag hoe je een goed social media plan op maat van je zaak uitwerkt.  Hoe begin je eraan?  Op welke kanalen moet je aanwezig zijn?  En hoe organiseer je dit op dagelijkse basis?  Om daar de antwoorden op te vinden, volgde ik on- en offline cursussen, las ik blogs van experten en voegde dat toe aan de kennis die ik in marketing al eerder had opgedaan.  Het vroeg me ontzettend veel tijd en energie, vaak na een lange dag werken voor mijn klanten.  En dus dacht ik: "Waarom zou ik mijn conclusies niet bundelen in een praktisch e-boek?".  Zo kan ik andere freelancers tijd laten besparen.  En tijd is in ons geval geld... Zo gezegd, zo gedaan: 

 

"Social Media Marketing voor freelancers - een concreet stappenplan om jouw zaak te laten blinken op social media" zit in de pijplijn! 

 

Het was 1 van die ideeën die ik enkele maanden geleden uitdokterde.  Je weet wel, in die hotelkamer in Antwerpen.  Het e-boek is nog niet helemaal klaar.  De tekst wordt nog wat bijgeschaafd en een designer zorgt daarna nog voor de kers op de taart.  Het goede nieuws is dat je je al kan aanmelden om dit e-boek in avant-première te krijgen zodra het klaar is.  En nog meer goed nieuws: het is GRATIS!

Duuuuuus ... tromgeroffel ...  wil je een tijdsbesparend, overzichtelijk en eenvoudig stappenplan ontvangen om je zaak op social media strategisch zichtbaar te maken? 
Wil je niet meer elke dag opstaan met de energievretende vraag "Wat kan ik vandaag weer bedenken om te posten?".  Meld je dan nu aan hieronder, krijg als eerste het gratis e-boek in je mailbox zodra het klaar is en bespaar jezelf zo een hoop opzoekwerk en tijd